Zdravljenje s trombocitno plazmo PRP

Ginekologi z zdravljenjem s trombocitno plazmo PRP najbolj naravno, varno in zelo učinkovito lajšamo težave, s katerimi se ženske pogosto srečujejo v svojem življenju:

  • stresno urinsko inkontinenco,
  • srbenje zunanjega spolovila (Lichen sclerosus in atrophicus zunanjega spolovila),
  • suhost nožnice in boleče spolne odnose, tudi pri ženskah v postmenopavzi, ki za lajšanje težav ne smejo uporabljati hormonske terapije,
  • sindrom ohlapne nožnice po porodu in v menopavzi.

Kako deluje zdravljenje s trombocitno plazmo?

Terapija s trombocitno plazmo PRP se v medicini pogosto uporablja za pomlajevanje in regeneracijo tkiv. V naši krvi, zlasti v trombocitih so snovi, ki spodbujajo rast in obnovo celic. Z vbrizganjem trombocitne plazme se spodbudijo naravni procesi regeneracije tkiva. Poveča se tvorba kolagenskih in elastičnih vlaken, spodbudi se celična rast, izboljša se prekrvavitev in vlažnost tkiva.

Ker vbrizgavamo telesu lastne snovi, do zavrnitvenih reakcij, ki se lahko pojavijo kadar vbrizgavamo druge sintetične snovi, ne pride.

Postopek zdravljenja s trombocitno plazmo

Usposobljena medicinska sestra v posebej predpripravljeno epruvetko odvzame manjšo količino krvi, ki jo s posebnim postopkom pripravimo tako, da krvne celice ločimo od plazme in trombocitov. V naši ambulanti za ta postopek uporabljamo Cellenis PRP epruvetke. Tako pripravljeno trombocitno plazmo se vbrizga v predel, kjer se izvaja terapija. Celoten postopek traja 20 minut.

Pričakovani čas okrevanja

Postopek je varen in učinkovit. K vsakodnevnim obveznostim se lahko vrnete takoj po tretmaju, z odnosi lahko pričnete tri dni po tretmaju.

Pričakovano število tretmajev

Procesa staranja ne moremo ustaviti, zato je priporočamo ponavljanje postopkov pomlajevanja.

Število in pogostnost ponovitev zdravljenja s trombocitno plazmo je odvisna od starosti posameznika, stanja kože in sluznic ter odzivnosti na terapijo. Večina pacientk potrebuje tri terapije v razmaku 3. do 4. tednov. Prvi rezultati so vidni že po prvem postopku, vendar se stanje dodatno izboljšuje v tednih po postopku. Za ohranjanje stanja se priporoča vzdrževalna terapija enkrat do dvakrat letno.

Uspešnost terapije je odvisna tudi od načina življenja (prehrane, gibanja, stresa). Najboljše rezultate dosežemo, če PRP metodo kombiniramo z drugimi metodami pomlajevanja: radiofrekvenčno terapijo in funkcionalno magnetno stimulacijo.

Stranski učinki zdravljenja s trombocitno plazmo

Ker vbrizgavamo telesu lastne snovi, do zavrnitvenih reakcij ne pride.

Stranski učinki, ki se po takšnem postopku lahko pojavijo, so pordelost, oteklina, blaga občutljivost in izcedek. So blagi in navadno izzvenijo v nekaj dneh. Izjemno redko se po terapiji pojavijo znaki okužbe.

Komu zdravljenja s trombocitno plazmo ne priporočamo?

Zdravljanja s trombocitno plazmo PRP ne smemo izvajati le v redkih primerih: pri nosečnicah in doječih materah, ob prisotnosti akutnih okužb, pacientih z avtoimunimi obolenji, boleznimi krvi, rakom in posameznikih, ki se zdravijo z imunosupresivi, glukokortikoidi ali antikoagulanti.

hello world!
© 2022 ZZZ-Štrumbelj
|
Kopiranje vsebine je prepovedano
|
Pogoji
crossmenuchevron-down