Pomoč pri učenju

Medicinska hipnoza oziroma hopnoterapija pomaga tako učencem v osnovni šoli, dijakom in študentom pri učenju, pripravi na teste in izpite ter pri ohranjanju motivacije za učenje.

Kako lahko hipnoza pomaga pri učenju?

Eden največjih vzrokov za slabši uspeh pri učenju je nezmožnost koncentracije zaradi stresa. Vzrok stresu je lahko prihajajoče preverjanje znanja ali drugi dejavniki, ki vplivajo na življenje otrok in mladostnikov.

S tehnikami hipnoze zmanjšamo stres in naš um naučimo dostopati do sproščenega stanja, v katerem se lažje in bolje osredotočimo na trenutno nalogo. Tako lažje razumemo predelano snov ter si jo bolje in hitreje zapomnimo. Čas ob učenju je zato bolj učinkovito izrabljen.

Priprava na teste s pomočjo hipnoze

Hipnoterapija pomaga tudi pri pripravi našega uma na izpite oziroma teste. Nekateri študentje in dijaki so zaradi prihajajočega preverjanja znanja živčni že dolgo pred dejanskim izpitom. Pogosto se zgodi, da študentje nimajo težav z učenjem, vendar so med izpitom tako živčni, da se le s težavo spomnijo odgovorov.

S hipnozo vnašamo pozitivne trditve, ki študente spodbudijo k pozitivnimu razmišljanju o izpitih in jim s tem omogočajo dobro opravljanje. Tako se strah pred izpitom zmanjša, zato je um bolj sproščen, miren in zbran. Bolje lahko odgovarjamo na vprašanja, kar izjemno izboljša uspešnost na preverjanjih znanja.

Moč sugestije in ohranjenje navdušenja

Poleg tega hipnoza pomaga tudi ohraniti navdušenje. Hipnoterapevt med hipnozo v sproščenem stanju uporablja moč sugestije za boj proti negativnim vplivom, ki bi lahko povzročili izgubo motivacije.

Hipnoterapija presega le pomoč dijakom pri opravljanju testov. Samozavest, ki jo pridobijo, lahko izboljša tudi druga področja njihovega življenja in jim pomaga pri osebnem in profesionalnem nizanju uspehov v nadaljnjem življenju.

hello world!
© 2022 ZZZ-Štrumbelj
|
Kopiranje vsebine je prepovedano
|
Pogoji
crossmenuchevron-down