Radiofrekvenčna terapija

Z VOTIVA bipolarno radiofrekvenčno tehnologijo, uspešno olajšamo ali odpravimo ginekološke težave in neprijetnosti ter pomladimo intimni predel ženske.

Komu priporočamo radiofrekvenčno terapijo?

  • Tistim s stresno urinsko inkontinenco.
  • V primerih suhe nožnice in pojava bolečih spolnih odnosov, tudi pri ženskah v postmenopavzi, ki ne smejo za lajšanje težav uporabljati hormonske terapije.
  • Ob srbečici zunanjega spolovila (Lichen sclerosus in atrophicus vulve).
  • Ženskam s sindromom ohlapne nožnice po porodu in v menopavzi.
  • V primerih slabe elastičnosti zunanjega spolovila in povešenih sramnih ustnic.

Kako deluje radiofrekvenčna terapija?

Votiva bipolarna radiofrekvenčna tehnologija s pomočjo radiofrekvenčnih valov segreva tkiva. Segrevanje tkiv in s tem nastala poškodba spodbudita obnavljanje tkiva s tvorbo hialuronske kisline, kolagena in elastina ter hkrati pospešita regeneracijo globljih plasti. S tem se tkiva učvrstijo in dajejo boljšo podporo. Izboljša se tudi lokalna prekrvavitev.

Sistem Votiva uporablja dva ročna aplikatorja imenovana Forma V in Fractora V za nožnico in zunanje spolovilo.

Postopek zdravljenja z radiofrekvenčno terapijo

Prednosti radiofrekvenčne terapije so, da je nekirurška, neinvazivna in neboleča. Ob terapiji v nožnici in na zunanjem spolovilu zgolj občutite nekoliko intenzivnejšo toploto, ki ne povzroča nelagodja.

Pričakovan čas okrevanja

Postopek je varen in učinkovit brez škodljivih sopojavov. K vsakodnevnim obveznostim se lahko vrnete takoj po tretmaju.

Pričakovano število tretmajev

Večina pacientk potrebuje tri terapije v razmaku 2. do 4. tednov. Prvi rezultati so vidni že po prvem postopku, vendar se stanje dodatno izboljšuje v tednih po postopku. Polni učinek terapije je viden 3 mesece po zadnjem tretmaju.

Procesa staranja ne moremo ustaviti, zato je priporočamo ponavljanje terapij. Za ohranjanje stanja opravite vzdrževalno terapijo enkrat letno.

Uspešnost terapije je odvisna tudi od načina življenja (prehrane, gibanja, stresa). Najboljše rezultate dosežemo, ko radiofrekvenčno terapijo kombiniramo z drugimi metodami: funkcionalno magnetno stimulacijo in zdravljenjem s trombocitno plazmo PRP.

Stranski učinki radiofrekvenčne terapije

Hujših stranskih učinkov ob terapiji z Votivo ni. Pacientke občasno prehodno lahko opazijo rožnat izcedek iz nožnice, ki se v nekaj dneh umiri, občutijo nelagodje v nožnici ali opazijo pordelost in blago oteklino zunanjega spolovila. Izjemno redko se po terapiji pojavijo znaki okužbe. Če se pojavi okužba ali če sumite na znake okužbe (izcedek, ki se ne umiri ali je izrazito neprijetnega vonja, peče ali srbi), se obrnite na zdravnika, ki je postopek opravil.

Komu radiofrekvenčne terapije ne priporočamo?

Zdravljanja radiofrekvenčno terapijo ne smemo izvajati le v redkih primerih: pri nosečnicah, ob prisotnosti akutnih okužb, pri pacientih s slabo uravnavano sladkorno boleznijo, z avtoimunimi obolenji, boleznimi krvi, rakom in posameznikih, ki se zdravijo z imunosupresivi, glukokortikoidi ali antikoagulanti. Terapijo odsvetujemo šest mesecev po prenehanju uživanja Accutana, 12 mesecev po operativnih posegih v predelu tretmaja in ženskam s kovinskimi vsadki v predelu tretmaja.

Previdnost pri izvajanju terapij svetujemo pet let po zdravljenju rakavih bolezni in pri tretmajih prek tatujev.

 

 

© 2022 ZZZ-Štrumbelj
|
Kopiranje vsebine je prepovedano
|
Pogoji
crossmenuchevron-down