Radiofrekvenčna terapija

Radiofrekvenčna terapija s segrevanjem globljih plasti kože spodbudi tvorbo elastina in kolagena, pospeši regeneracijo in učvrsti tkiva. Koža se zgladi in pomladi. Z dobrim razlogom je radiofrekvenčna terapija na obrazu, vratu in dekolteju imenovana kar »nekirurški lifting«. V našem centru jo za še boljši učinek svetujemo v kombinaciji s PRX terapijo.

Kako deluje radiofrekvenčna terapija?

Radiofrekvenčna terapija ima enake učinke tudi na koži drugih delov telesa. S pregrevanjem se izboljša tudi pretok krvi in limfe, dodatno se pospeši metabolizem. Tako radiofrekvenčna terapija pomaga zlasti v kombinaciji z ultrazvočno kavitacijo in funkcionalno magnetno stimulacijo pri odpravi celulita in maščobnih oblog ter pomaga oblikovati telo.

Priporočljiva pogostost izvajanja terapij

Terapijo ultrazvočne vakumske lipolize izvajamo enkrat na teden. Terapija ne zahteva posebnega okrevanja.

Pričakovano število tretmajev

Večina potrebuje tri terapije v razmaku 1. do 3. tednov. Prvi rezultati so vidni že po prvem postopku, vendar se stanje dodatno izboljšuje v tednih po postopku. Polni učinek terapije je viden 3 mesece po zadnjem tretmaju.

Procesa staranja ne moremo ustaviti, zato  priporočamo ponavljanje terapij. Za ohranjanje stanja opravite vzdrževalno terapijo enkrat letno.

Uspešnost terapije je odvisna tudi od načina življenja (prehrane, gibanja, stresa). 

Komu radiofrekvenčne terapije ne priporočamo?

Radiofrekvenčne terapije ne smemo izvajati le v redkih primerih: pri nosečnicah, ob prisotnosti akutnih okužb, pri pacientih s slabo uravnavano sladkorno boleznijo, z avtoimunimi obolenji, boleznimi krvi, rakom in posameznikih, ki se zdravijo z imunosupresivi, glukokortikoidi ali antikoagulanti. Terapijo odsvetujemo šest mesecev po prenehanju uživanja Accutana, 12 mesecev po operativnih posegih v predelu tretmaja in ženskam s kovinskimi vsadki v predelu tretmaja.

Previdnost pri izvajanju terapij svetujemo pet let po zdravljenju rakavih bolezni in pri tretmajih prek tatujev.

© 2022 ZZZ-Štrumbelj
|
Kopiranje vsebine je prepovedano
|
Pogoji
crossmenuchevron-down