Vakumska terapija celulita

Kako deluje vakumska terapija celulita?

Vakumska terapija na obravnavanem delu telesa deluje s pomočjo podtlaka. S pomočjo posebnega nastavka  ustvarimo kožno gubo, ki jo raztezamo, masiramo in dreniramo.

Vakumska terapija, ki se lahko izvaja na trebuhu, zadnjici, stegnih in hrbtu, pospeši pretok krvi in kisika v tkivih, izboljša cirkulacijo limfe, razteza vezivno tkivo ter s tem iz telesa odstrani vse odpadne snovi, odvečno tekočino in presnovne produkte ter pospešuje metabolizem.

Priporočljiva pogost izvajanja vakumskih terapij celulita

Da so rezultati vidni, priporočamo izvajanje desetih terapij po 30 do 45 minut. Terapije ponavljamo enkrat tedensko. Intenzivnost terapije z vsakim novim obiskom povečujemo.

Kako povečati učinke vakumske terapije celulita?

Rezultati so odvisni tudi od stadija celulita in starosti ženske. Učinek terapije bo hitrejši in boljši, če po terapiji dovolj pijemo, se gibljemo in se zdravo prehranjujemo.

Učinke vakumske terapije stopnjujemo v kombinaciji z radiofrekvenco in funkcionalno magnetno stimulacijo mišic. S kombinacijo terapij uspešno odpravljamo tudi jahalne hlače (predel notranji dela stegen).

Brez resnih stranskih učinkov

 Stranskih učinkovm razen rdečice ob izvajanju terapije in rahle modrice pri zelo občutljivi koži, ni. Med  izvajanjem terapije lahko občutimo blage bolečine, ki so odvisne od stadija celulita. Višji kot je stadij, večja je bolečina, ki pa se z vsako naslednjo terapijo zmanjšuje. Pri starejših ženskah, ki terapijo ponovijo večkrat, je možnost, da popokajo žilice.

Komu terapije ne priporočamo?

  • nosečnicam,
  • obolelim za rakom.

Pri terapiji se tudi izogibamo predelov s kapilarami ali žilicami ter predelom s kovinskimi vstavki oziroma poškodbami.

hello world!
© 2022 ZZZ-Štrumbelj
|
Kopiranje vsebine je prepovedano
|
Pogoji
crossmenuchevron-down