Ultrazvočna lipoliza

Z ultrazvočno lipolizo ali drugače rečeno ultrazvočno kavitacijo natančno odstranjujemo lokalno mašobno tkivo in se uspešno borimo proti celulitu.

Kako deluje ultrazvočna  lipoliza?

 Ultrazvočno lipolizo izvajamo na trebuhu, zadnjici, bokih, stegnih, kolenih in zgornjem delu. Rezultati so vidni že po prvi terapiji. Z nadaljnjimi tretmaji obseg še dodatno zmanjšamo in ohranimo dolgotrajnejši učinek. Učinke povečamo s kombinacijo s funkcionalno magnetno stimulacijo in po potrebi radiofrekvenčno terapijo.

Nizkofrekvenčneultrazvočnevalove usmerimo na točno določeno globino v tkivu in s tem selektivno razbijemo maščobne celice v podkožju. Okoliško tkivo ostane nedotaknjeno in nepoškodovano.

Kam odide vsa maščoba?

Maščoba iz razbitih celic se v obliki trigliceridov izlije v medcelično tekočino. Trigliceridi se pod vplivom encimov razgradijo v glicerol in proste maščobne kisline. Vodotopni glicerol prodre v krvni obtok in se porabi za energijo, proste maščobne kisline pa potujejo v jetra, kjer se razgradijo kot vsaka druga prosta maščobna kislina, vključno s tistimi iz hrane. Ostanki maščobnih celic se izločijo skozi limfni sistem.

Nadgrajeni učinki kavitacije

Pri ultrazvočni lipolizi izkoriščamo vakumsko kavitacijo saj nam kombinacija ultrazvoka, kavitacije in vakuma omogoči boljše učinke od same kavitacije. Ob kavitaciji s pomočjo vakuma izvajamo tudi limfno drenažo, izboljšamo mikrocirkulacijo in raztezamo vezivno tkivo.

Z ultrazvočno lipolizo nad celulit

Dokazano je, da je moten pretok krvi in limfe eden izmed glavnih vzrokov za neželene spremembe kože in podkožja. Odpadne snovi, ki nastajajo v procesu metabolizma, se zaradi motenj v obtoku kopičijo v podkožju. Vezivno tkivo se prekomerno razbohoti, posledica pa je tako imenovana pomarančna koža ali celulit.

Postopek  je neinvaziven, brez bolečin, brez stranskih učinkov, saj ne prizadene okoliških tkiv, kot so žile, živci in vezivno tkivo.

Priprave pred ultrazvočno lipolizo

Pred prvo terapijo se naše osebje z vami posvetuje o ciljih in pričakovanjih. Skupaj poiščemo najbolj primeren pristop k vašim težavam. Pojasnimo več o delovanju terapije in pričakovanjih glede časovnih okvirjev in priporočenem številu terapij.

Na terapijo vakumske lipolize pridite vsaj 3 ure po obroku ali še bolje, na tešče. S tem dosežemo, da vaše telo porablja energijo, ki jo bomo sprostili iz maščobnih celic, in ne energije, ki ste jo ali še boste zaužili.

Kaj sledi po terapijah?

Pri vakumski kavitaciji je zelo pomembno zadostno uživanje tekočine. Priporočamo, da popijete vsaj 2 do 3 litre vode na dan. S tem boste svojemu telesu pomagali, da bo varno in učinkovito odstranilo maščobo. Uživajte zdravo prehrano in bodite športno aktivni.

Priporočljiva pogostost izvajanja terapij

Terapijo ultrazvočne vakumske lipolize izvajamo enkrat na teden. Terapija ne zahteva posebnega okrevanja.

Komu terapije z ultrazvočno lipolizo ne priporočamo?

Tretma UZ lipolize odsvetujemo nosečnicam in doječim mamicam, sladkornim bolnikom na inzulinu, pacientom z boleznimi jeter in ledvic, ljudem z ranami, vnetnimi spremembami, tetovažami ali s kovinskimi vsadki v področju obravnavanega predela telesa. 

hello world!
© 2022 ZZZ-Štrumbelj
|
Kopiranje vsebine je prepovedano
|
Pogoji
crossmenuchevron-down