Radialna endodermna terapija

Že pred več kot 5000 leti se je vakumska masaža uporabljala za zmanjševanje bolečin. Bila je učinkovita, a boleča. Do danes se je ohranila, a močno spremenila in razvila.

Radialna endodermna terapija ali RDT je terapija s pulzirajočim vakuumom. V posebej oblikovanih mehkih aplikatorjih, ki se nežno prilegajo koži, se ustvari podtlak, s pritiskom na kožo se pojavi kožna guba. Na tak način se razteza vezivno in mišično tkivo. Negativni tlak, ki se ustvari nad kožo, deluje na mikrocirkulacijo in kapilare, tako v vrhnjih kot v globokih plasteh kože. Terapija je prijetna in učinkovita.

Kakšni so rezultati radialne endodermne terapije?

Endodermna terapija ima učinke tako na cirkulacijo kot na celice in tkiva. Zmanjša upor kože,

pore se odprejo, izboljša se delovanje lojnic in znojnic, povečuje se izmenjava snovi. Poveča se proizvodnja kolagena in elastina.

Po terapiji je koža bolj gladka, bolj čvrsta in napeta. Suha koža, s ponavljajočimi se terapijami, postane bolj hidrirana, kar okrepi zaščitno plast kože. Zabuhlost in temni kolobarji pod očmi se zmanjšajo. Občutljiva koža, postane bolj odporna na zunanje dražljaje in vplive.

Priprave na radialno endodermno terapijo

Vsaj 2-3 dni pred tretmajem se izogibajte draženju kože (agresivni pilingi, mehanske poškodbe kože, globinsko čiščenje kože) in sončenju. Rezultati terapije bodo boljši, če boste pred in med terapijami dovolj hidrirani. Zaužiti je treba vsaj 2 litra vode dnevno. Izjemnega pomena sta tudi uravnotežena prehrana in dovolj gibanja.

Kaj sledi po terapiji?

Po radialni endodermni terapiji lahko takoj nanesete kreme in ličila ter se vrnete k svojim vsakodnevnim dejavnostim.

Priporočljiva pogost izvajanja terapij

Radialna endodermna terapija se izvaja enkrat na teden ali dva. Količina in časovni razpon terapij določimo individualno, glede na problematiko in stopnjo težavnosti.

Komu radialne endodermne terapije ne priporočamo?

Radialno endodermno terapijo odsvetujemo ljudem s povišano telesno temperaturo in okužbami, tumorskimi spremembami na koži, pacientom z boleznimi  krvi in krvotvornih organov in pacientom s popuščanjem delovanja jeter, ledvic, srca ali pljuč.

hello world!
© 2022 ZZZ-Štrumbelj
|
Kopiranje vsebine je prepovedano
|
Pogoji
crossmenuchevron-down