Limfna drenaža

V Centru lepote Štrumbelj izvajamo limfno drenažo obraza, vratu in dekolteja z napravo Sonic Shaper Prestige, slovenskega proizvajalca Iskra Medical. Sonic Shaper Prestige proizvaja intermitetni vakuum, ki s svojimi možnostmi prilagajanja nastavitev omogoča učinkovito in zelo prijetno izvajanje limfne drenaže.

O limfnem sistemu

V našem telesu potekata dva sistema obtočil – krvno-žilni in limfni. Za razliko od krvno-žilnega, limfni ni sklenjen in nima črpalke, poteka vzporedno ob venskem delu krvno-žilnega sistema in se v predelu leve in desne podključnične vene vključuje v krvni obtok .

Limfni sistem ima izjemno pomembno vlogo v našem telesu, a se tega premalo zavedamo. Zdravo delovanje limfnega sistema ima velik vpliv na zdravje in dobro počutje, kar se odraža tudi na našem obrazu.

Kdaj in zakaj je limfna drenaža potrebna in pomembna?

Ker limfni sistem nima črpalke, z limfno drenažo preprečujemo zastajanje tekočine in poskrbimo za odstranitev nekoristnih snovi iz našega tkiva. Lahko jo izvajamo kot samostojni tretma ali pa jo priključimo negi obraza ali drugim tretmajem, kot na primer radiofrekvenčni terapiji.

Zelo dobrodošla je predvsem pri negi nečiste ali utrujene kože. Ob redni uporabi limfne drenaže spodbudimo limfni sistem in cirkulacijo krvi. Rezultat je čvrsta, spočita, sijoča in čista koža.

Priprava na limfno drenažo in okrevanje po njej

Pred limfno drenažo niso potrebne posebne priprave, kot tudi ni potrebno okrevanje po njej. Takoj po tretmaju lahko nanesete ličila in se odpravite po vsakodnevnih opravkih.

Kdaj terapije ne priporočamo?

Limfno drenažo odsvetujemo ljudem s povišano telesno temperaturo in okužbami, tumorskimi spremembami na koži, pacientom z boleznimi  krvi in krvotvornih organov in pacientom s popuščanjem delovanja jeter, ledvic, srca ali pljuč.

hello world!
© 2022 ZZZ-Štrumbelj
|
Kopiranje vsebine je prepovedano
|
Pogoji
crossmenuchevron-down