Funkcionalna magnetna stimulacija

Terapija z magnetno stimulacijo je v medicini že dolgo znana. Uporablja se v fizioterapiji in rehabilitacijski medicini, uveljavljeno in uspešno je zdravljenje težav zaradi oslabelosti mišic medeničnega dna. V zadnjem času njene učinke uporabljamo tudi za preoblikovanje telesa.

Kako deluje funkcionalna magnetna stimulacija?

Magnetno polje omogoča globok prodor v nehomogena biološka tkiva. Prehaja skozi oblačila globoko v notranjost in doseže tkiva, ki jih sicer ne dosežemo z nobeno drugo terapijo. Magnetno polje stimulira živce, ki izzovejo reakcijo mišice.

Terapija z magnetnim poljem pospeši izmenjavo ionov, uravnava krvni pretok, poveča preskrbo s kisikom v celicah, pospeši presnovo in s tem omogoča hitrejšo regeneracijo po poškodbah, operativnih posegih in po porodu. Z njo povečamo mišično maso, volumen, moč, vzdržljivost, elastičnost mišic ter olajšamo izgubljanje maščobnega tkiva na želenih področjih. S tem pa uspešno preoblikujemo telo. Tretma blagodejno vpliva na kosti in vezivno tkivo ter lajša bolečine v mišično-skeletnem sistemu.

Je funkcionalna magnetna stimulacija nevarna?

Nikakor. Terapija je neinvazivna, brez stranskih učinkov in neboleča, saj ne stimulira bolečinskih živčnih končičev na površini kože in deluje brez direktnega stika s kožo. Za terapijo predpriprave niso potrebne.

Priporočljiva pogostost izvajanja terapij

Program tretmajev se določi po predhodnem posvetu in pregledu za vsakega posameznika posebej. Za hitrejše, večje in dlje trajajoče učinke priporočamo dopolnilne terapije z ultrazvočno lipolizo in/ali radiofrekvenčno terapijo.

Potek terapij

Pacient med terapijo sedi ali leži oblečen. Posamezna terapija traja 30-40 minut in se izvaja trikrat tedensko. Navadno je potrebnih 10 terapij. Prvi učinki zdravljenja so opazni že po 5. do 6. terapijah. Zdravljenje pričnemo z manjšimi jakostmi, ki jih postop povečujemo.

© 2022 ZZZ-Štrumbelj
|
Kopiranje vsebine je prepovedano
|
Pogoji
crossmenuchevron-down