Depilacija

Potek terapije

Pacient med terapijo sedi oblečen na udobnem stolu. Posamezna terapija traja 20 - 30 minut in se izvaja dva do trikrat tedensko. Navadno je potrebnih 16-20 terapij. Prvi učinki zdravljenja so opazni že po 5.-6. terapijah. Pri mlajših ženskah po porodu običajno zadostuje 6-8 terapij. Zdravljenje pričnemo z manjšimi jakostmi, ki jih postopno povečujemo.

Program zdravljenja določi zdravnik specialist po predhodnem posvetu in pregledu za vsakega pacienta posebej.

Učinek

Učinek zdravljenja z zunajtelesno magnetno stimulacijo je povečanje moči in vzdržljivosti mišic medeničnega dna, hkrati pa se pacient nauči pravilnega izvajanja vaj za krepitev mišic medeničnega dna. S tem zelo učinkovito in za daljši čas odpravimo težave zaradi nenadzorovanega uhajanja urina in oslabelosti mišic medeničnega dna.

Uspešnost terapije je odvisna tudi od načina življenja (prehrane, gibanja, stresa,...). Najboljše rezultate dosežemo, če funkcionalno magnetno stimulacijo kombiniramo z drugimi metodami (radiofrekvenčna terapija, PRP…).

Način delovanja

Impulzi magnetnega polja, ki jih proizvaja aparat, prodirajo preko mehkih tkiv in kosti do živčno-mišičnih struktur medeničnega dna. Stimulirajo živce in povzročajo krčenje mišic medeničnega dna. Terapija z magnetnim poljem pospeši izmenjavo ionov, uravnava krvni pretok, poveča porabo kisika v celicah in s tem pospeši regeneracijo mišic.

Funkcionalna magnetna stimulacija (FMS) ima več prednosti:

  • magnetno polje omogoča globok prodor v nehomogena biološka tkiva in ne potrebuje stika s kožo, zato pacientom ni treba sleči oblačil
  • ne stimulira bolečinskih živcev na površini kože in je zato neboleča
  • učinek ni odvisen od motivacije pacienta

Ta vrsta terapije se že dolgo uporablja v športni medicini. Več informacij o aparatu na spletni strani proizvajalca Iskra Medical.

Kdaj jo priporočamo

Magnetno terapijo mišic medeničnega dna izvajamo pri ženskah in pri moških z nehotenim uhajanjem urina in blata. Priporočamo jo ženskam po porodu ali ginekološki operaciji in moškim po operaciji prostate. Učinkovita je tudi pri nekaterih spolnih motnjah in kroničnih bolečinah v medenici in križu.

Kontraindikacije

Magnetne stimulacije ne smemo izvajati v nosečnosti, pri ljudeh z epilepsijo, hudimi motnjami srčnega ritma, pri ljudeh s srčnim spodbujevalnikom in kovinskimi vsadki (endoproteze sklepov in nekateri maternični vložek) ter do štiri tedne po operativnem posegu. Prav tako je ne izvajamo med menstruacijo, ob bolečih hemeroidih, akutnih okužbah sečil ali drugih organov v mali medenici in prvih šest tednov po porodu.

Kako vam lahko pomagamo?

Potek terapije

Potek terapije s PRP

Sestra v posebej predpripravljeno epruvetko odvzame manjšo količino krvi, ki jo s posebnim postopkom pripravimo tako, da krvne celice ločimo od plazme in trombocitov. V naši ambulanti za ta postopek uporabljamo Cellenis PRP epruvetke. Tako pripravljeno trombocitno plazmo se vbrizga v predel, kjer se izvaja terapija. Celoten postopek traja 20 minut.

Koliko tretmajev potrebujem

Procesa staranja ne moremo zaustaviti, zato je potrebno postopke pomlajevanja ponavljati.
Število in pogostnost ponovitev PRP je odvisna od starosti posameznika, stanja kože in sluznic ter odzivnosti na terapijo. Večina pacientk potrebuje tri terapije v razmaku 3– 4 tedne. Prvi rezultati so vidni že po prvem postopku, vendar se stanje dodatno izboljšuje v tednih po postopku. Za ohranjanje stanja se priporoča vzdrževalna terapija enkrat do dvakrat letno.
Uspešnost terapije je odvisna tudi od načina življenja (prehrane, gibanja, stresa,...). Najboljše rezultate dosežemo, če PRP metodo kombiniramo z drugimi metodami pomlajevanja

Stranski učinki

Ker vbrizgavamo telesu lastne snovi, do zavrnitvenih reakcij, ki se lahko pojavijo kadar vbrizgavamo druge sintetične snovi, ne pride.
Stranski učinki, ki se po takšnem postopku lahko pojavijo so pordelost, oteklina, blaga občutljivost in izcedek. So blagi in navadno izzvenijo v nekaj dneh. Izjemno redko se po terapiji pojavijo znaki okužbe.
PRP ne smemo izvajati le v redkih primerih in sicer pri nosečnicah in doječih materah, akutnih okužbah, pacientih z avtoimunimi obolenji, boleznimi krvi in pacientih z rakom ter posameznikih, ki se zdravijo z imunosupresivi, glukokortikoidi ali antikoagulanti.

Čas okrevanja

Postopek je varen in učinkovit. K vsakodnevnim obveznostim se lahko vrnete takoj po tretmaju, z odnosi lahko pričnete tri dni po tretmaju.
© 2022 ZZZ-Štrumbelj
|
Kopiranje vsebine je prepovedano
|
Pogoji
crossmenuchevron-down